تست فشار لوله آب پلی اتیلن یکی از سنجش هایی که بر روی لوله های پلی اتیلن باید انجام شود. به این صورت است که باید لوله های آب پلی اتیلن را در استخرهای آب که دارای دمای مشخص تنظیم شده است در ساعتی که بر حسب استاندارد حساب می شود قرار می دهند. که با انجام این آزمایش نباید تغییری در لوله ها به وجود بیاید.
سرویس دهی در کمترین زمان در تمام منطقه تهران
سایت تخلیه چاه و لوله بازکنی شبانه روزی پرتقال
تست فشار لوله آب بیشتر برای اندازه گیری میزان تحمل و فشار لوله های پلی اتیلن انجام می شود. آزمون فشار لوله های پلی اتیلن برای بررسی استحکام لوله آب در برابر فشار های هیدرواستاتیکی انجام می شود.
همان طور که برای شما توضیح دادیم این آزمایش برای نمونه های از لوله آب فرو بردن لوله در آب برای سایز لوله و نوع مواد اولیه در دمای ۲۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۰۰ ساعت و یا ۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۶۵ ساعت ویا ۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۰۰۰ ساعت تحت فشار داخلی قرار می گیرد تا آزمایش خود را پس دهد.
به وجود آمدن هر گونه نفص یا مشکل در لوله آب مانند: ترکیدگی ، باد کردن ، نشتی و ترک خوردگی ، حتی ترک های مویی ، متورم شدن یا ورم کردن به این معنی است که این محصول به بیرون از کارخانه نمی رود و ایست انجام می شود.
آزمون های تولید لوله آب پلی اتیلن و یا تست فشار لوله آب :
- تعیین چگالی
- تعیین درصد کربن
- شاخص جریان مذاب
- اندازه گیری ابعاد و بررسی ظاهری لوله آب
- آزمایش فشردن لوله آب
- آزمون برگشت حرارتی لوله آب
- تست کشش لوله آب
- آزمون فشار هیدرواستاتیک
- آزمون فشار ترکیدگی
نکاتی در مورد آزمون و یا تست فشار لوله آب پلی اتیلن:
هدف از این تست اندازه گیری مقاومت لوله های آب گرم و نرم در مقابل فشار داخلی در دمای مشخص شده می باشد.
این آزمون به این صورت انجام می شود:
- آب را در داخل لوله ابمی ریزند.
- آب ، هوا و یا یک مایع تعیین شده به عنوان محیط اطراف لوله آب در نظر می گیرند.
- این روش می تواند برای تست کوتاه مدت و یا بلند مدت در دماهای مختلف به کار برود.
تست فشار لوله های پلی اتیلن
فشار هیدرواستاتیک فشاری است که در زمان مشخص شده در دمای مشخص شده به لوله آب وارد می شود و برای بررسی و طول عمر و استحکام محصول در برابر فشار های هیدرواستاتیکی و آزمایش فوق از دستگاه های تعیین شده در آزمایشگاه لوله آب انجام می شود. بهتر است تست را زمانی انجام دهید که محل جوش کاری لوله ها به خوبی سرد شده باشد.
تست فشار هیدرواستاتیک لوله پلی اتیلن از نظر استحکام مورد تایید تولید کننده های لوله آب پلی اتیلن می باشد و برای جلب رضایت مشتری انجام می شود.
این آزمون که در بالا توضیح دادیم به دو صورت انجام می شود :
۱- کوتاه مدت:
در این آزمایش لوله آب پس از فرو بردن در آب حوضچه دمای آب ۲۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۰۰ ساعت تحت فشار داخلی قرار می دهند که بعد از این مدت نباید در لوله آب هیچ شکستگی و ترک و تورم یا هر گونه مشکلی ایجاد شود.
۲- بلند مدت:
این تست طبق استاندارد بر روی نمونه انجام می شود و نتیجه بر اساس استاندارد ارائه می شود بر این اساس نمونه باید به مدت ۱۶۵ ساعت تحت فشار در دمای ۸۰ درجه سانتی گراد قرار بگیرد. که بعد از این مدت تست نباید هیچ گونه ترک، ترکیدگی ، تورم ، نشتی و ترکیدگی ، باد کردگی و ترک مویی و یا هر مشکلی ایجاد شود.
انجام تست استحکام هیدرواستاتیک خط لوله آب پلی اتیلن:
هدف کلی از این تست استحکام هیدرواستاتیک خط لوله اطمینان از صحیح بودن انجام کار، مناسب بودن لوله ، شیرها و سایز لوازم به کار گرفته می شود و در نتیجه تحمل فشار از تمام قسمت های خط لوله آب، در مقابل فشار طراحی و ندادن نشت آب به مقدار بیش از حد مجاز آن می باشد.
نکاتی برای شروع تست استحکام خط لوله آب پلی اتیلن
لوله و اتصالات و تجهیزات خط قبل از نصب باید کنترل شود و در صورت مشاهده عیب ظاهری، باید از نصب آنها جلوگیری کرد.
قبل از شروع آزمون تمامی درز جوش ها باید کاملا سرد شوند. البته تمامی اتصالات مکانیکی باید به طور کامل انجام شود و تمامی وسایل لازم آنها از جمله واشرها باید نصب و محکم بسته شوند.
وسیله ای که برای تأمین فشار آب به کار می رود (پمپ یا هر وسیله دیگر) باید با ظرفیت مناسب انجام شود تا در هنگام فشار در سیستم ، بتواند در زمان مناسب دوباره فشار نماید.
برای انجام تست حتما باید از آب پاکیزه برای پر کردن سیستم استفاده شود. این آب باید صاف ، بی بو, عدم هر گونه مواد معلق قابل دید باشد.
تمامی اتصالات به صورت انبساط باید کاملا مهار شوند و یا به طور موقت در طول آزمایش و تست از سیستم حذف شوند.
بهترین سیالی که برای انجام آزمون هیدرواستاتیک استفاده میشود آب است. استفاده از گاز یا هوا تنها در شرایطی مجاز می باشد که به دلیل شرایط خاص طراحی لوله آب، نتوان از سیال های مایع مانند آب استفاده کرد.
به هنگام استفاده از آب باید لوله کاملا هواگیری شود. همچنین در صورت عدم هواگیری مناسب لوله، به دلیل متراکم شدن هوا، افزایش فشار درون لوله و ثابت ماندن فشار با مشکل مواجه می شود. در برخی موارد مشاهده شده است به هنگام انجام آزمون، علاوه بر آب بند بودن سیستم و اعمال زمان مناسب جهت هم دما بودن و انبساط اولیه لوله ، فشار آزمون و تست افت زیادی در اثر نشتی هوا داشته است.
دلیل افت فشار آب در ساختمان ها چیست؟
همان طور که می دانید در بیشتر ساختمان ها و آپارتمان ها، مشکل نداشتن فشار آب کافی در حمام، آشپزخانه و حتی سرویس های بهداشتی و یا تغییر دمای آب گرم در زمان باز کردن شیر آب گرم مصرفی دیگر، در همان واحد یا واحدهای دیگر ساختمان آنقدر جدی است که هر چند وقت در میان این افت فشار را تعمیر می کنیم و بعد از مدتی دوباره به حالت اولیه بر می گردد دلیل اصلی آن را نمی دانیم چیست ؟
متاسفانه و با کمال تعجب، مشکلات نداشتن فشار مورد نیاز آب مصرفی حتی در بسیاری از ساختمان هایی که با مهندسی انجام شده و در ساختمان های نوساز نیز به وفور دیده می شود.
این که در بسیاری از پروژه های بزرگ، مجموعه های آپارتمانی، برج های مسکونی و … برای تامین فشار و آب مصرفی، استفاده از بوستر پمپ های آب رسانی و یا پمپ فشار آب را مورد توجه قرار داده اند، برای این پمپ آب رسانی پروژه ها لازم و درستی است. اما سؤال اصلی این است که چرا باید در یک ساختمان دو یا سه طبقه مشکلات عدم تامین فشار یا کمی آب وجود داشته باشد؟
به عبارت دیگر با وجود این که طبق استانداردهای بین المللی، فشار آب ورودی تمامی ساختمان ها در محل ورودی کنتور آب همه مصرف کنندگان حدود ۴٫۲ بار می باشد و این فشار استاندارد از نظر فیزیکی تقریبا معادل ۴۲ متر ارتقاع آب است، چرا باید عملا فشار آب حتی به طبقه دوم یا سوم ساختمان ها هم نرسد؟
پاسخ بسیار ساده است. زیرا اول به بهانه قطر پایین کنتور آب نصب شده ، از طرف شرکت آب برای ساختمان، یک قطر لوله اصلی تامین شده و آب ساختمان از کنتور تا محل مصرف کنندگان یا کلکتور آب مصرفی موتورخانه ساختمان ، را هم سایز یا نهایتا یک سایز و بالاتر از قطر کنتوراست. که آب را اجرایی می کنند و ثانیا در لوله کشی های داخل ساختمان و تعیین قطر لوله کشی سیستم های باز استفاده نمی کنند.
توجه و دقت کافی را داشته باشید که هنگام استفاده از تعیین قطر صحیح لوله های آب، سرعت مجاز جریان آب مصرفی در لوله های سیستم آبرسانی ساختمان ، که روی خطوط مورب دیاگرام زیر نوشته شده است، بین ۳ متر بر ثانیه و انشعابات آن یا همان شاخه لوله های آن تا حداکثر در لوله های اصلی ۸ متر بر ثانیه لوله آب ورودی ساختمان بعد از کنتور می باشد.
به عبارت دیگر اگر کنتور آب یک ساختمان سه طبقه و ۶ واحدی، ۲ سانتی متر باشد، باید گفت لوله اصلی تامین آب ساختمان از محل کنتور آب تا کلکتور آب سرد مصرفی را به جای سایز ۲ اینچ با سایز ۳٫۴ اینچ اجرا می کنند و به همین دلیل فشار آب حتی به طبقه دوم ساختمان هم نمی رسد!
جالب این جاست که طول مسیر لوله کشی از محل کنتور آب تا کلکتور آب مصرفی ساختمان سه طبقه و ۶ واحدی است مثلا اگر واحدی بیشتر از ۳۰ متر باشد، در آن صورت سایز صحیح لوله مورد نیاز اصلی تامین آب ساختمان ممکن است تا قطر ۳ اینچ هم افزایش یابد!
همان طور که می دانید دیاگرام (طرح ) فوق، مبنای انجام محاسبات تاسیسات آبرسانی ساختمان ها می باشد و چنانچه در عمل هم به محاسبات و اعداد بدست آمده ، بسیاری از مردم را دچار گرفتاری و مشکل عدم تامین فشار و دبی آب ( آبی که از لوله عبور می کند) مصرفی و یا هزینه های خرید و نصب و سرویس جت پمپ یا بوسترپمپ اضافه نمی کنند.
مهم ترین خدمات ما :
- پیدا کردن محل بوی بد فاضلاب
- انجام تمام خدمات لوله بازکنی در تمام تهران
- انجام تعمیرات توالت فرنگی و توالت ایرانی
- خدمات تخلیه چاه و حفاری چاه در تمام مناطق تهران
- لوله کشی ساختمان توسط متخصص ترین لوله بازکن ها
- تشخیص ترکیدگی لوله آب با دستگاه حرفه ای
- از بین بردن نم و رفع بوی بد فاضلاب در تمام تهران ۱۰۰% تضمینی و در کمترین زمان ممکن