جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مزایا و معایب گرمایش از کف

گرمایش از کف چیست ؟

سیستم حرارتی گرمایش از کف که انتقال گرما به صورت تشعشعی (تابشی) سهم زیادی در فرآیند گرمایشی آن دارد، در مقایسه با دیگر سیستمهای حرارتی نه تنها در صرفه جویی و بهینه سازی مصرف انرژی بلکه درصورت رفاه و آسایش ساکنان منزل و دارای نقاط قوت بسیاری می باشد.

مزایا و معایب گرمایش از کف

سیستم گرمایش از کف

در سالهای گذشته، در کشورهای اروپائی و آمریکا بسیار از این سیستم استفاده میکردند. و دلیل پیشرفت روزافزون بهینه بودن مصرف انرژی، پخش شدن یکسان گرما در تمامی سطح و فضا و دوری از مشکلات موجود در دیگر روش ها ، به عنوان مثال سیاه شدن و کپک زدن دیوارها، گرفتگی و پوسیدگی لوله ها و… می باشد.

استفاده از سیستم گرمایشی از کف جهت گرمایش محل سکونت ازسالهای قبل به طریق مختلف انجام می گرفته است.

بطوریکه رومی های باستان در منازل خود زیر کف را کانال کشی می کردند و هوای گرم را از آن عبور می دادند و اجداد کره‌ای ها هم دود حاصل از سوخت را قبل از اینکه از دودکش عبور کند از زیر کف انتقال می دادند. در سال ۱۹۴۰ فردی بنام سام لویت برای این منظور لوله های آب گرم را در زیر کف قرار داد.

سیستم گرمایش از کف در ایران

در کشور ایران نیز درمناطق کوهستانی و سردسیر از جمله آذربایجان این روش مورد استفاده قرار می گرفته، که بیشترین مورد استفاده آن در حمام ها بود.

اگر مشکلی در سیستم گرمایش از کف خانه شما روی داده است بلافاصله با واحد پشتیبانی سایت پرتقال تماس بگیرید تا بتوانیم در کمتر از نیم ساعت خود را به محل رسانده و برای تشخیص دقیق محل نشتی لوله های گرمایش از کف اقدام کنیم.

اکیپ سرویس کاران سایت پرتقال از ماهرترین ها و باتجربه ترین افراد برای انواع مشکلات گرفتگی لوله های منازل شما و لوله بازکنی می باشند.

انواع سیستم گرمایش از کف

به طور کلی سه نوع روش گرمایش از کف موجود است:

  • گرمایش با هوای گرم
  • گرمایش با جریان الکتریسیته
  • گرمایش با آب گرم

 

به علت اینکه هوا نمی‌تواند گرمای زیادی را درخود نگاه دارد روش هوای گرم در موارد مسکونی چندان به صرفه نیست و روش الکتریکی فقط زمانی مقرون به صرفه است که قیمت انرژی الکتریکی کم باشد.

درمقایسه با دو روش ذکر شده، سیستم گرمایش با آب گرم ( هیدرولیک) مقرون به صرفه تر و خوشایندتر می باشد. به این خاطر سالهای زیادی در کل دنیا مورد استفاده قرار گرفته است.

سیستم گرمایش از کف به عنوان راحت ترین، سالم ترین و طبیعی ترین روش برای گرمایش شناخته شده است.

همانطور که افراد دریک روز سرد زمستانی توسط اشعه های خورشید احساس گرما می نمایند ازاین روش نیز گرما را بوسیله انتقال حرارت تشعشعی(تابشی) از کف دریافت می کنند و قطعا احساس آسایش بیشتری خواهند نمود.

در این سیستم گرمایشی عموما دمای آب گرم موجود در لوله های کف خواب بین ۳۰ تا۶۰ درجه سانتی گراد می باشد که درمقایسه با سایر روشهای ذکر شده ، که دمای آب بین ۵۴ تا ۷۱ درجه سانتی گراد است، ۲۰ تا۴۰ درصد در مصرف انرژی صرفه جوئی می شود.

 


در ساختمان هائی که دارای سقف بلند می باشند استفاده از سیستم گرمایش از کف باعث کاهش مصرف انرژی و صرفه جوئی در مصرف سوخت می شود، به این خاطر که در سایر روشها (مانند رادیاتور و بخاری) هوای گرم در اثر کاهش چگالی سبک شده و به سمت سقف می رود و اولین جائی را که گرم می کند سقف می باشد .

به علت بالا بودن دمای هوا در کنار سقف میزان انتقال حرارت آن به سقف از هرجای دیگر بیشتر است و این عامل باعث اتلاف مقدار زیادی انرژی می شود.

در روش گرمایشی از کف ابتدا قسمت پائین که مورد نیاز ساکنین است گرم می شود و هوا با دمای کمتری به سقف می رسد، که این یکی از مزیت اصلی این سیستم می باشد.

یکی دیگر از مزایای استفاده از روش گرمایش از کف که امروزه بسیار مورد توجه و استفاده واقع می شود آسایش و راحتی افراد می باشد، به طوریکه آسایش و راحتی فرد در محل سکونتش بدون اینکه دارای محدودیت باشد فراهم می شود.

 

در نظر بگیرید که بدن شما در یک اتاق آنقدر گرم شود که شما در هنگام استراحت هیچگونه هوای گرمی را تنفس نکنید و تنفس شما بسیار ملایم صورت گیرد، این بهترین روش گرم کردن در یک آپارتمان و یا یک منطقه صنعتی است.

همه اعضای بدن شما بخصوص پا که بیشترین فاصله را با قلب دارد همیشه گرم خواهد ماند و این برای انسان بسیار خوشایند خواهد بود.

همانطور که قبلاً گفته شد در گرمایش بوسیله رادیاتور یا بخاری دمای قسمت پائین اتاق سردتر از بالای آن می باشد که این حالت برای کودکان که دارای اندام کوچکی هستند خوشایند نیست، بطوریکه افزایش لباس آنها برای جلوگیری ازبیماری، آزادی کودکانه آنها را محدود می کند.

سیستم گرمایش از کف برخلاف رادیاتور که هوای محل سکونت را به دلیل گرمای بیش ازحد خشک می کند،رطوبت را درحد معتدل نگه می دارد.

همانطور که می دانید بیشتر افراد از کثیف شدن دیوارها و محیط زندگی در اثر استفاده ازمنابع گرمایی همچون بخاری و رادیاتور احساس خوبی ندارند.

 

از آنجا که درسیستم گرمایش از کف جریان هوا به آرامی از پایین به بالا می باشد بنابراین دیوار ها پاکیزه می مانند.

همین امر در مورد افرادی که دارای آلرژی (حساسیت) هستند بسیار حایز(مورد) اهمیت است زیرا که محیط زندگی باید ازهرگونه محرک باشد.

استفاده از این سیستم در مکانهایی همچون آشپزخانه و حمام که کف آنها معمولاً خیس و مرطوب است مناسب بوده و باعث خشک شدن کف می شود.

مسئله مهم دیگر اینکه در این روش رطوبت زمین را دربعضی ازمنازل منجر به بروز بیماریهای مفصلی می شود، و باعث کاهش درد بیماران مبتلا به ناراحتی هایی از قبیل رماتیسم خواهد شد.

همچنین باعث از بین رفتن کپک در دیوارها می شود ، در این سیستم رشد و تکثیر حشرات موزی وجود ندارد.

یکی دیگر از فواید سیستم گرمایش از کف این است که دیگر فضای منزل یا محل کار توسط دستگاههای رادیاتور و بخاری اشغال نمی شود و به همین دلیل آزادی بیشتری در تغییر دکوراسیون محل زندگی خواهید داشت.

 


یکی دیگر از مزیتهای این سیستم گرمایش از کف در روشهای ذوب برف می باشد بطوریکه از این روش برای ذوب یخ یا برف موجود در پیاده روها، لنگرگاههای بارگیری، جاده ها، ورودی ساختمانها و بیمارستانها، فرودگاها زمینهای ورزشی از جمله زمین فوتبال وغیره که دسترسی آسان و سریع به محل الزامی است می توان استفاده کرد. بطوریکه این روش باعث کاهش هزینه می شود.

سیستم گرمایش از کف بهتر است یا شوفاژ یا رادیاتور

این نوع سوالاتی است که در ذهن مردم به وجود می آید.

امروزه با پیشرفت صنعت توزیع انواع پکیج ولوله های مختلف شاهد رشد روزانه این سیستم حرارتی و شوفاژیا (پکیج} در منازل مختلف هستیم.

پکیج یک نوع موتور خانه در اندازه کوچکتر میباشد،که به تولید آب گرم در سیستم حرارتی ساخته شده است.

پکیج به خودی خود ساختمان منزل را گرم نخواهد کرد و سپس ما به یک سیستم مکمل مثل رادیاتور یا گرمایش از کف احتیاج خواهیم داشت.

مزیت های سیستم گرمایش از کف نسبت به رادیاتور

۱- کاهش مصرف سوخت:

یکی از مهم ترین مزیتها گرمایش از کف مصرف بهینه کم این سیستم میباشد. گرمایش از کف سوخت کمتری نسبت به رادیاتور استفاده میکند.

در سیتم رادیاتور دمای داخل آب رادیاتور باید بین ۶۵ تا ۷۵ درجه سانتی گراد باشد. در حالی که دمای آب استفاده شده در سیستم گرمایشی بین ۳۵ تا ۵۰ درجه سانتی گراد است و باعث میشود پکیج در زمان کمتری به این دما رسیده و سوخت کمتر مصرف کرده است.

در یک منزل ۱۰۰ متری مصرف گاز پکیج در سیستم رادیاتور ۲/۵ تا ۳متر مکعب در ساعت میباشداما همان منزل در سیستم گرمایش از کف بین ۱/۵ تا ۲ متر مکعب میباشد.

 

۲- سیاه شدن لوله ها:

سیاه شدن دیواره های رادیاتور یکی از مشکلات خسته کننده شوفاژ (پکیج ) میباشد که در گرمایش از کف دیگر این مشکل وجود ندارد.

این معذل سیاه شدن دیواره های پکیج که گفته شد بر اثر راه رفتن بر روی فرش و بلند شدن گرد و خاک و پرز فرش به دیواره ها میچسبد و به علت دمای بالای پکیج باعث سوختگی میشود و باعث سیاه شدن دیواره ها میشود.

ودر حالی که گرمایش از کف ( به دلیل گرمای یکنواخت در تمام منزل) جریان هوا وجود ندارد و همین باعث میشود پرز فرش و گرد و غبار در محیط معلق نشود.

 

۳- فرسودگی زیاد رادیاتور:

رادیاتورها دارای استهلاک بالایی میباشند، عمر مفید یک رادیاتور ۱۰سال است که رنگ رادیاتور در همان چند سال اول کدر خواهد شد. پوسیدگی ، کنده شدن از جا، خراب شدن قطعات مانند شیر و غیره…این نوع سیستمها هر ساله هزینه هایی در بر دارند.

 

۴- گرمای دلپذیر:

گرمای دلپذیر در تمام جای جای منزل یکی دیگر از مزیتهای گرمایش از کف نسبت به شوفاژ میباشد. لازم نیست برای گرم شدن به رادیاتور یا بخاری نزدیک شوید در هیچ یک از جای منزل احساس سردی و سرما نخواهید کرد.

 

۵- داشتن جای بیشتر برای دکوراسیون منزل:

مزیت دیگری میتوان نام برد آزادی عمل در دکوراسیون میباشد. بیشتر افراد که از رادیاتور برای منزل خود استفاده میکنند باعث جا گیر بودن و آزادی عمل نداشتن در دکوراسیون میشود و سیستم گرمایشی از کف این مشکل را حل میکند.

 

۶- فوم مخصوص گرمایش از کف:

فومی که در سیستم گرمایش استفاده میشود باعث عایق ساختمان در برابر صدا و و حرارت میشود. شما با استفاده از این سیستم می توانید از مزیت های خوب آن یک زندگی ایده آل را تجربه کنید. اجرایی این سیستم گرمایش از کف (گرمایش کفی) دارای ضمانت و برتری بالایی نسبت به دیگر سیستمها دارد.

 

لوله های مورد استفاده در سیستم گرمایش از کف

امروزه با پیشرفت تکنولوژی هزینه نصب سیستم گرمایش از کف کاهش یافته است و با استفاده از لوله های PEX دیگر مشکلات مربوط به لوله های مسی و فلزی و پلی بوتیلن وجود ندارد.

لوله های پلی بوتیلن (PB) زمان زیادی از این روش مورد استفاده قرار می گرفت اما به دلیل وجود مشکلاتی مانند نشتی آب، کم کم جای خود را به لوله های جدیدتر دادند.

امروزه لوله های پلیمری جدیدی که از جنس پلی اتیلن مشبک شده می باشند. که مانند لوله های PB نصب آنها راحت و آسان خواهد بود اما بخاطر ساختار مشبک آن خواص بهتری از خود نشان می دهند و مشکلات لوله های پلی بوتلین را ندارند.

قیمت سیستم گرمایش از کف

محاسبه قیمت سیستم گرمایش از کف به دو روش می باشد:

الف: محاسبه به صورت کلی بر اساس مترمربع زیربنا:

در این روش متراژ بنا را با کسر درصدی (محل کمد کابینت یخچال وان توالت و …) تعیین شده توسط سایت تاسیسات ضرب می کنیم که قیمت تمام شده گرمایش از کف به صورت حدودی بدست می آید که شامل موارد زیر است:

طراحی نقشه – لوله ۱۶ پنج لایه نیوپایپ یا ایزوپایپ -عایق ۳ سانت با فشردگی ۲۵ – پلاستیک حبابدار با لایه آلومینیومی – نوار ۱۰ سانت بغل دیواری- بست خاردار گرمایش ازکف به همراه ریل – کلکتور گرمایش از کف به همراه متعلقات – نظارت – نصب واجرا – تست وتحویل

 

ب:محاسبه به صورت دستمزد اجرا:

در این روش با ارائه لیست متریال جهت اجرا به کارفرما و تهیه توسط وی بر اساس نقشه طراحی شده و قیمت اجرای لوله گذاری درج شده در قرارداد مابین سیستم گرمایش از کف اجرا می گردد.

در پایان توصیه می گردد به دلیل محاسبات و طراحی دقیق سیستم گرمایش از کف از واگذاری اجرای سیستم گرمایش از کف توسط اکیپ متفرقه خودداری نمایید.

اجرای صحیح سیستم گرمایش از کف باید توسط کارکنان دوره دیده و زیر نظر اتحادیه تاسیسات انجام پذیرد.

 

روشهای کنترل دما در سیستم گرمایش کفی

– سیستم کنترل دمای بصورت دست
– سیستم کنترل دمای اتوماتیک بصورت مکانیک
ـ سیستم کنترل دمای اتوماتیک بصورت برقی

سیستم کنترل دمای بصورت دست

در این سیستم با استفاده از شیرآلات قطع و وصل متصل شده به خروجی های هر کلکتور در جعبه مربوطه، امکان کنترل منطقه های حرارتی به صورت دستی امکان پذیر میباشد.

از مزایای این سیستم، اقتصادی بودن و ساده بودن سیستم کنترلی، میتوان اشاره نمود.

سیستم کنترل دمای اتوماتیک بصورت مکانیک

در این سیستم با استفاده از نصب شیرآلات گرمایش کفی در داخل دیوار هر فضای گرمایشی، از طریق تنظیم ترموستات حرارتی نصب شده بر روی شیر گرمایش کفی داخل دیوار، دمای محیط مورد نظر به صورت مکانیکی و اتوماتیک کنترل می گردد.

در این روش داخل جعبه شیر گرمایشی، شیر تخلیه هوا نیز پیش بینی شده است.

سیستم کنترل دمای اتوماتیک بصورت برقی

در این سیستم شیرهای برقی که به حسگرهای الکتریکی در هرمحیط به طور جداگانه وصل شده اند، فرمان قطع و وصل هرمدار حرارتی را دریافت نموده و عملیات تنظیم خودکار هر محیط را انجام می دهند.

امکان دیگری همانند، دماسنج نصب شده بر روی هر خروجی و ورودی کلکتور امکان کنترل های مختلف وتنوع را برای کاربر ممکن می سازد.

سیستم اتوماتیک برقی پایپکس کاملترین روش کنترلی دمائی فضای گرمایش کفی می باشد.

با این سیستم آسایش و آرامش را به منزلتان بیاورید.

اگر مشکلی در سیستم گرمایش از کف خانه شما روی داده است بلافاصله با مجموعه پشتیبانی سایت پرتقال  تماس بگیرید تا بتوانیم در کمتر از نیم ساعت خود رابه محل رسانده و برای تشخیص دقیق محل نشتی لوله های گرمایش از کف اقدام کنیم.

 

مهم ترین خدمات لوله بازکنی پرتقال :

  • پیدا کردن محل بوی بد فاضلاب
  • انجام تمام خدمات لوله بازکنی در تمام تهران
  • انجام تعمیرات توالت فرنگی و توالت ایرانی
  • خدمات تخلیه چاه و حفاری چاه در تمام مناطق تهران
  • لوله کشی ساختمان توسط متخصص ترین لوله بازکن ها
  • تشخیص ترکیدگی لوله آب با دستگاه حرفه ای
  • از بین بردن نم و رفع بوی بد فاضلاب در تمام تهران ۱۰۰% تضمینی و در کمترین زمان ممکن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *