نقشه لوله کشی فاضلاب ساختمان

نقشه لوله کشی فاضلاب ساختمان یکی از مواردی هست که در سیستم لوله کشی ساختمان اهمیت بسیاری دارد. اگر لوله کشی فاضلاب اشتباه باشد , صدمات آن برای ساختمان جبران ناپذیر هست. حتما مقاله سیستم لوله کشی در فاضلاب را کامل بخوانید. ما در سایت لوله بازکنی پرتقال کاملا توضیح می دهیم که چگونه بتوانید یک نظارت کامل بر روی نقشه و اجرای لوله کشی فاضلاب آپارتمان خود داشته باشید.

در تمام واحد های مسکونی برای مصرف آب روزانه مانند شستشو ، آشامیدن و … لوله کشی آب ساختمان اهمیت بسیار بالایی دارد. و از طریق این لوله کشی است که رساندن آب به داخل ساختمان را امکان پذیر می کند و مواد زائد و آب کثیف و آلوده را به سمت فاضلاب با کمک لوله کشی فاضلاب این کار به آسانی انجام می پذیرد.


مشکلات در لوله کشی فاضلاب باعث نگرانی ساکنین خواهد شد. در نتیجه نقشه لوله کشی فاضلاب ساختمان با توجه به تعداد طبقات و قطر لوله ها و اتصالات و بسیاری از موارد دیگر باید بررسی و عیب یابی شود.

در هنگام بروز مشکل در لوله کشی فاضلاب ساختمان مانند: نشتی ، مسدود شدن لوله فاضلاب و موارد دیگر باید دنبال یک متخصص در این مورد، یعنی لوله بازکنی شبانه روزی پیدا کرد و می توانید از لوله بازکنی پرتقال کمک بگیرید و مشکل شما حل شود.

نقشه لوله کشی فاضلاب ساختمان

لوله کشی فاضلاب ساختمان:

به آب مصرف شده که کثیف و آلوده شده را فاضلاب می گویند.

یکی از سیستم های مکانیکی اجرا شده در واحد های مسکونی و صنعتی برای خارج کردن فاضلاب از ساختمان به فاضلاب انجام می شود. در صورتی که نقشه لوله کشی فاضلاب ساختمان به درستی انجام نشود ، می تواند باعث زیان های غیر قابل جبران شود و آلودگی محیطی بسیاری به وجود می آید.

در هنگام نقشه لوله کشی فاضلاب ساختمان به منظور جلوگیری از ورود گازهای بد بو و خطرناک موجود در فاضلاب توسط باکتری های مختلف ، سیفون و لوله های تهویه درآن تعبیه می شود.

انتخاب لوله فاضلاب

در انتخاب درست لوله فاضلاب باید بسیار دقت کرد. زیرا این موارد به لوازم بهداشتی ساختمان مربوط می شود. تمام لوله ها باید از نوع نیوپایپ باشد و پس از انجام کار لوله کشی فاضلاب ساختمان باید تا ۶ اتمسفر تحت فشار تست شود. زیر و روی لوله های فاضلاب باید ۳۰ سانت ماسه نرم و یا خاک نرم ریخته شود.

کلیه لوازم بهداشتی مانند: دستشویی و ظرفشویی، توالت ، باید دارای سیفون و لوله های اتصالی و مجهز به شتر گلویی باشند. پس از اجرای کامل لوله کشی فاضلاب و قبل از نصب لوازم بهداشتی ، برای اطمینان بیشتر و آب بندی بودن کلیه اتصالات لازم است دهانه لوله ها را بسته و از بالا ترین دهانه پر از آب شود و به مدت ۵ ساعت آزمایش شود.

نکته مهم: خیلی از بوهایی که از فاضلاب به درون منزل و ساختمان نفوذ می کند دلیل آن از عدم اجرای صحیح نقشه لوله کشی فاضلاب ساختمان می باشد. 

اگر مشکلی در لوله کشی فاضلاب خود مشاهده کردید و بوی بدی وارد منزل شما شده است میتوانید برای رفع بوی بد فاضلاب از مجموعه پرتقال کمک بگیرید.

شبکه فاضلاب ساختمان عبارتند از:

شاخه های فاضلاب:

اتصال فاضلاب به اگوی شهری به مرور در تمامی شهرهای بزرگ اجرا خواهد شد.

لوله افقی فاضلاب که تمام مواد داخل فاضلاب و لوازم بهداشتی در ساختمان به آن می ریزد و این لوله فاضلاب را به سمت لوله ای که وارد فاضلاب می شود می رساند که به آن لوله قائم هم گفته می شود.

لوله قائم فاضلاب لوله ای به شکل قائم است که فاضلاب را از شاخه ای جمع می کند و در پایین ترین طبقه به لوله افقی اصلی می رساند و مواد وارد چاه فاضلاب می شوند.

لوله های هواکش:

شبکه هواکشی مجموعه ای از لوله کشی فاضلاب ساختمان است که برای شکل گیری و ارتباط شبکه لوله کشی فاضلاب با جریان هوای آزاد و حفظ آب و هوا سیفون در مقابل فشار معکوس و یا فشار سیفون انجام می شود.

سیفون ها:

سیفون یک نوع وسیله ای است که با نگه داشتن مقداری آب در مسیر عبور فاضلاب که از پخش شدن هوای آلوده و گازهای موجود در داخل شبکه لوله کشی فاضلاب جلوگیری می کند و هیچ گونه اثری بر جریان عادی فاضلاب ساختمان ندارد.

لوله افقی یا اصلی:

این نوع لوله در پایین ترین قسمت شبکه لوله کشی فاضلاب ساختمان قرار دارد. وظیفه آن هدایت فاضلاب ساختمان را که از لوله های قائم یا لوازم بهداشتی پایین ترین طبقه ریخته می شود را بر عهده دارد.

چند نکته مهم در مورد لوله کشی بر گرفته شده از نقشه لوله کشی فاضلاب:

  •  رعایت کردن شیب لازم در مسیر لوله های فاضلاب
  •  در مسیر ورودی فاضلاب مانند روشویی ، ماشین لباسشویی و ظرف شویی به جز این مواردی که نام برده شد بقیه لوله ها ازاتصالات ۴۵ درجه به جاب ۹۰ درجه استفاد کنید.
  •  در هنگام استفاده از لوله و اتصالات حتما دقت کنید که ترک یا شکستگی نداشته باشد.
  •  حتما لوله و اتصالات را از سیم یا بست ببندید.
  •  در لوله کشی فاضلاب با لوله های پلیکا حتما از چسب های قوی مخصوص لوله پلیکا استفاده کنید و به صورت کافی این چسب ها را به لوله ها بزنید.
  •  تمامی سیفون های استفاده شده در مسیر فاضلاب دارای هواکش باشند.
  •  قطر لوله ای فاضلاب بزرگتر از ۲ اینچ و ونت بزرگتر از ۲٫۵اینچ باشد واتصالات از نوع پلی اتیلن جوشی و جنس لوله ها کوچکتر از این موارد باشد.
  •  لوله های گالوانیزه نباید در هیچ حالتی در کف و زیر کف لوله کشی شود.
  •  اجرای نقشه لوله کشی فاضلاب ساختمان بایدطبق نقشه در مبحث مقرارت ملی ساختمان انجام شود.
  •  افراد لوله کش باید آزمایش اولیه سیستم لوله کشی ساختمان را قبل از نصب لوازم بهداشتی انجام دهد.
  •  آزمایش اولیه لوله کشی با آب باید به مدت ۱۵ دقیقه و تحت فشار ۶ متر ستون آب باشد.
  •  اتصال کل وسایل بهداشتی به شبکه فاضلاب باید با سیفون برقرار باشد.
  •  کل لوله هایی که مسیر آن ها از داخل یا زیر دیوارها است باید در برابر شکستگی محافظت شود.
  •  ارتفاع مجاز در نصب سر لوله های فاضلاب دستشویی و آشپزخانه ۴۰ سانتی متر از کف انجام شود.
  •  لوله کشی هواکش برای خروج گازها از چاه به بالا ترین نقطه یاختمان باید ادامه داشته باشد.
  •  دریچه های بازدید باید در فضایی قرار گیرد که امکان دسترسی به آن در هر لحظه اماکن پذیر باشد.
  •  لوله کشی آب باران و هر نوع فاضلاب دیگر نباید به هیچ وجه باهم در یک چاه ریخته شود.
  •  قبل از خرید هر گونه مصالح و لوازم مصرفی باید از کارفرما سوال های لازم را پرسید.
  •  بعد از نصب توالت ایرانی حتما دهانه ی ورودی فاضلاب پوشانده شود تا پایان تمام شدن پروژه.
  • درصورن نیاز به تخلیه چاه تهران با شماره های سایت تماس بگیرید.

انواع لوله های فاضلاب:

در انتخاب جنس لوله ها برای لوله کشی فاضلاب ساختمان تنوع بسیار بالایی دارد و با توجه به مزایا و معایب می توانید بهترین لوله را انتخاب کنید. در هنگام نقشه لوله کشی فاضلاب ساختمان حتما باید دقت کرد که چه نوع لوله ای در کدام قسمت کاربرد بیشتری دارد.

  •  لوله های چدنی
  •  لوله های پلیکا از جنس نیمه قوی و قوی
  •  لوله های گالوانیزه
  •  لوله های پلی اتیلن
  •  لوله هاس پوش فیت
  •  لوله های پلی ونیل کلراید

لوله های چدنی:

در گذشته برای لوله کشی ساختمان از این لوله استفاده می کردند و به دلیل اجرایی سخت و دشوار ، سنگین بودن لوله ، پرهزینه بودن ، زمان بر بودن در اجرا و جرم گیر بودن، کوچک شدن سایز داخلی لوله و رسوب پذیری لوله دیگر در ساختمان ها از این لوله استفاده نمی کنند.

لوله های چدنی به دو نوع دسته تقسیم می شوند: لوله با سرکاسه و بدون سرکاسه.

لوله پلیکا:

امروزه در ساختمان ها به دلیل سبک بودن لوله و اتصالات ارزان بودن ، کم هزینه بودن در اجرا، کم هزینه بودن ابزار و وسایل برای اجرای لوله کشی فاضلاب ، سرعت بالای اجرای لوله کشی ، بیشتر این نوع لوله ها استفاده می کنند.

انجام کار با این لوله پلیکا به این صورت است که سر لوله را با پیک نیک داغ کرده و بعد از آن سطح بیرونی لوله دیگر را به مقدار کافی چسب کاری کنید و لوله را داخل یک دیگر بگذارید و در مدت زمان خیلی کم این دو لوله به هم می چسبند.

لوله گالوانیزه:

برای خارج کردن فاضلاب لوازم بهداشتی کوچک از این نوع لوله ها استفاده می شود و این لوله از فولاد نرم است و در مقابل اسیدها و زنگ زدگی مقاوم است. ولی امکان خوردگی این لوله ها در اثر حرارت از جوشکاری وجود دارد.

لوله پلی اتیلن:

این نوع لوله ها با سه چگالی متفاوت ساخته می شوند کم ، متوسط ، زیاد که هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. نوع سوم که چگالی زیادی دارند وزن بالایی دارد که سنگین اسن است ولی از دو نوع دیگر خود مقاومت ، سختی ، زبری و قابلیت بالایی دارد.

لوله های پوش فیت:

لوله های پوش فیت از کیفیت از پلیکا قوی تر است. این لوله ها را به صورت سه پایه برش می زنند. اتصالات پوش فیت برعکس اتصالات پلیکا که توسط چیب به هم می چسبند و در داخل هر اتصال یک اورینگ قرار دارد که دو اتصال را به وصل می کند و اتصالات را آب بندی می کند.

لوله های پلی ونیل کلراید که نام دیگر ان ( pvc ) است :

این لوله های pvc با دو جنس فشار قوی و فشار ضعیف در بازار وجود دارد. برای سیستم های فاضلاب ساختمانی از لوله فشار قوی استفاده می شود. از معایب این نوع لوله ها این است که شکننده بودن در برابر سرما و گرما مقاومت کمی دارند.

سعی کنید قبل از این کار از چند افراد کاربلد سوال و پرسش کنید که چگونه این کار را به راحتی انجام دهید و از افراد با تجربه برای نقشه لوله کشی فاضلاب ساختمان خود انتخاب کنید نگران هزینه آن نباشید . تا در آینده دچار مشکل نشوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *